Táto kapusta je taká dobrá, že ju budete chcieť jesť aj samú o sebe.
Lepšiu som v živote nejedla.
Zajomstvo je asi v tých jabĺčkach a džeme, nikdy som ju takto nerobila, ale tá chuť je naozaj neopakovateľná.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 hlávka kapusta červená
1 väčšia cibuľa
2 lyžice bravčovej masti
3 lyžice octu
500 g jabĺk nakrájané na tenučké mesiačiky
soľ
korenie čierne mleté
bobkový list (2 ks)
Štipka cukru
350 ml červeného vína
3 lyžice ríbezľového džemu (môžete dať aj viac, podľa sladkosti jabĺk)
Postup:
Ako klasicky si kapustu nakrájame na rezančeky.
Použila som hlávku, ktorá mala približne 1 kg.
Na panvici s hlbším dnom si na masti speníme cibuľu.
Pridáme kapustu.
Zakryjeme.
Dusíme 15 minút.
Pridáme ocot.
Pridáme aj šúpané, na tenké mesiačiky nakrájané jablká.
Osolíme a okoreníme.
Pridáme trocha cukru.
Bobkový list a prilejeme víno.
Dusíme do mäkka.
Na záver pridáme ríbezľový rôsol.
Premiešame a necháme prevariť.
Ochutnajte, je to naozaj najlepšia príloha na svete.
K husacine ale aj sama o sebe.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor Vierka Maškovská