Výborný recept, ktorý som skúsila, keď piekla kačku asi tretíkrát a musím povedať, že predchádzajúce pokusy vôbec nedopadli podľa mojich predstáv.
Ani nehovorím o tom, že s prípravou bolo pomerne veľa práce a preto sa mi do toho ani veľmi nechcelo.
Ale tento recept ma utvrdil v tom, že aj pečenie kačky môže byť úplne jednoduché a s perfektným výsledkom.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Odporúčam skúsiť každému, je to naozaj výborné.
Potrebujeme:
Kačka
Soľ
Rasca
Postup:
Kačicu umyjeme a osušíme.
Posypeme zvonku aj vnútri soľou a rascou.
Položíme prsíčkami nahor do suchého pekáča.
Pekáč zavrieme a vložíme do rúry.
Teplotu nastavíme na 120 ° C.
Pečieme 4,5 hodiny bez podlievania a otvárania rúry či pekáča.
Po uplynulej dobe pekáč otvoríme.
Zvýšim teplotu na 200 ° C.
Dopečieme ešte asi 20 minút, kvôli chrumkavé kožičke.
Podávame s kapustou, knedľou, alebo inou prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)