Mnohí ľudia si myslia, že jedlá bez mäsa sú nudné, mdlé a vždy im bude niečo chýbať. Pri správnej príprave a spojení chutných ingrediencií môžu však tieto pokrmy príjemne prekvapiť. Presne ako v prípade tejto baklažánovo-syrovej pečenej pochúťky.
Potrebujeme:
2 baklažány
3/4 šálky strúhanky
2 lyžice sušených byliniek (oregano, bazalka…)
Čierne mleté korenie
1 šálku najemno nastrúhaného parmezánu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
2 šálky paradajkovej omáčky
Strúhanú mozzarellu
Postup:
Baklažány umyjeme a nakrájeme na hrubšie kolieska.
V miske zmiešame strúhanku, bylinky, čierne korenie a parmezán.
V inej miske zmiešame vajcia s trochou vody.
Každý kúsok baklažánu obalíme najskôr vo vajíčku a potom v strúhankovej zmesi.
Na panvici zahrejeme olej a opražíme na ňom kolieska baklažánu po dobu 2 minút, alebo kým nezískajú zlatohnedý nádych.
Opečené kolieska preložíme na tanier vystlaný papierovými obrúskami.
Na dno zapekacej misy navrstvíme ½ paradajkovej omáčky. Na omáčku navrstvíme kolieska baklažánu a opäť navrstvíme omáčku a strúhanú mozzarellu. Pokračujeme zvyšným baklažánom, paradajkovou omáčkou a mozzarellou.
Vložíme do vyhriatej rúry kde pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20-25.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)