Výborný recept (nielen) na vianočné pečenie.
Je to jednoduché a nesmierne chutné, určite budú mať úspech aj u vás.
Potrebujeme:
Cesto:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
240 g hladkej múky
50 g práškového cukru
1 vrchovatá lyžica kakaa
pol lyžičky mletej škorice
150 g masla
2 ks žĺtky
štipka soli
1 balíček vanilkového cukru
krém:
100 g masla
1 lyžička práškového cukru
100 g Salka
100 g zmäknutej horkej čokolády
podľa chuti rum
Ďalej:
Rozpustenú čokoládu
Na zdobenie:
čokoládové zdobenie
farebné srdiečka
kokos
Postup:
Na krém vyšľaháme maslo s práškovým cukrom.
Zašľaháme Salko a zmäknutú čokoládu.
Pridáme podľa chuti rum.
Na dosku preosejeme múku s práškovým cukrom a kakaom.
Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme mäkké cesto.
Cesto zabalíme do fólie.
Necháme v chladničke odležať.
Vychladené cesto potom rozvaľkáme na silu 2-3 mm.
Formičkou vykrajujeme kolieska.
Pečieme ich na plechu s papierom na pečenie pri 170 ° C počas 7-8 minút.
Upečená vychladnuté srdiečka zlepíme po dvoch hviezdičkou krému.
Uložíme ich asi na dve hodiny do chladničky.
Vychladená koláčiky namočíme do rozpustenej horkej čokolády.
Ozdobíme podľa vkusu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)