Tieto kolieska sú prudko návykové.
Vždy sa zjedia do posledného kúska.
Potrebujeme:
cesto:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g hladkej múky
200 g špaldovej múky
1 balíček vanilkového pudingu (37 g)
štipka soli
125 g hery
1,5 lyžičky sladidla alebo klasický cukor
3 ks žĺtky
5 lyžíc mlieka
niekoľko kvapiek mandľové esencie
Plnka:
Krém zo 125 ml mlieka a 1 vrchovaté lyžice polohrubej múky + 125 g masla a 1 rovná lyžička sladidla – môžete nahradiť klasickým cukrom)
niekoľko kvapiek mandľovej esencie
Na náplň môžete zvoliť aj:
akýkoľvek iné krém
džem
lekvár
nutella
Postup:
Zo surovín na cesto vypracujeme jednotnú hmotu.
Cesto by malo jemné a hladké.
Základom je pracovať s prísadami čo najrýchlejšie – ako pri klasickom lineckom.
Odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny.
Potom cesto rozvaľkáme na tenší plát.
Vykrojíme tvary.
Preložíme na papierom vyložený plech na pečenie.
Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 8-10 minút.
Upečené kúsky zlepíme krémom.
Odložíme na 2 hodiny do chladničky a potom ich ozdobíme.
Namočíme do čokolády a posypeme orechmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)