Pudingové kolieska s mandľovým krémom: Robím ich aj namiesto klasických lineckých, do cesta nejde žiaden cukor!

[mashshare]

Tieto kolieska sú prudko návykové.

 

 

Vždy sa zjedia do posledného kúska.

Potrebujeme:

cesto:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

100 g  hladkej múky

200 g špaldovej múky

 

 

1 balíček vanilkového pudingu (37 g)

štipka soli

125 g hery

1,5 lyžičky sladidla alebo klasický cukor

3 ks žĺtky

5 lyžíc mlieka

niekoľko kvapiek mandľové esencie

Plnka:

 

 

Krém zo 125 ml mlieka a 1 vrchovaté lyžice polohrubej múky + 125 g masla a 1 rovná lyžička sladidla – môžete nahradiť klasickým cukrom)
niekoľko kvapiek mandľovej esencie

Na náplň môžete zvoliť aj:

akýkoľvek iné krém

džem

lekvár

 

 

nutella

Postup:

Zo surovín na cesto vypracujeme jednotnú hmotu.

Cesto by malo jemné a hladké.

Základom je pracovať s prísadami čo najrýchlejšie – ako pri klasickom lineckom. 

 

 

Odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny.

Potom cesto rozvaľkáme na tenší plát.

Vykrojíme tvary.

 

 

Preložíme na papierom vyložený plech na pečenie.

Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 8-10 minút.

 

 

Upečené kúsky zlepíme krémom.

Odložíme na 2 hodiny do chladničky a potom ich ozdobíme.

 

 

Namočíme do čokolády a posypeme orechmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes