Pripravujete rybie filé len vyprážané v tojobale? Vyskúšajte vynikajúcu a omnoho zdravšiu verziu pripravenú v rúre s vynikajúcou omáčkou.
Potrebujeme:
700 g aljašskej tresky
Citrónovú šťavu
Olivový olej
3 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 ks paradajkovej omáčky
1 cibuľu
60 ml bieleho vína
1 lyžičku sladkej papriky
Štipku mletej škorice
Štipku čierneho mletého korenia
Soľ podľa chuti
1 lyžicu paradajkového pretlaku
Petržlenovú vňať nasekanú najemno
1 lyžičku cukru
Postup:
Filé osolíme, okoreníme a vložíme do zapekacej misy vymastenej olivovým olejom. Pokvapkáme citrónovou šťavou a vložíme do chladničky, kým si pripravíme omáčku.
Rúru nastavíme na 180 stupňov.Medzitým vo veľkej panvici zahrejme olivový olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme trochu soli, nadrobno nasekaný cesnak a varíme za stáleho miešania približne 1 minútu, Pridáme nadrobno nakrájané paradajky, cukor, papriku, škoricu, víno a ½ nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate. Pridáme aj paradajkový pretlak, oheň stiahneme na malý plameň a varíme 15 minút.
Filé vyberieme z chladničky a navrstvíme na ne omáčku. Posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom