Perníčky robím niekoľkokrát do roka, ale samozrejme, hlavne na sviatky.
Najväčšou výhodou tohoto receptu je fakt, že perníčky sa dajú jesť hneď po upečení, sú mäkučké a vynikajúce, určite vám ulahodia.
Základom je ale cesto neprepiecť, inak by mohli stvrdnúť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pečte presne podľa inštrukcií a verím, že budete spokojní.
Recept mi prišiel mailom a neodolala som, skúsili sme hneď, aj keď je ešte len november.
Toto určite nebudete robiť len na vianoce.
Potrebujeme:
650 g hladkej múky
100 g práškového cukru
50 g masla
150 g tekutého medu
6-7 lyžíc mlieka
2 lyžičky jedlej sódy
2 lyžičky perníkového korenia
4 žĺtky + 1 na potretie
Potrebujeme:
Ak perníčky zdobíte sladkou polevou, bohato stačí 100 g cukru, v originál recepte je až 200 g, ale to sa mi zdalo príliš veľa. každopádne to nechávam na vašej chuti.
Do misy dáme preosiatu múku, preosiaty cukor, sódu, a perníkové korenie.
Všetko premiešame, pridáme rozpustené vlažné maslo.
Pridáme aj žĺtky, med a mlieko a vypracujeme cesto.
Ak sa stále drobí, pridajte ešte trošku mlieka.
Nemusí sa dávať do chladničky odležať.
Môžeme hneď vyvaľkať na asi 0,5 cm hrubý plát a vykrajovať tvary.
Ak chcete, môžete perníčky ozdobiť napríklad kúskom vlašského orecha.
Pečieme na 170 ° C asi 10 minút.
Upečené perníčky hneď potrieme žĺtkom rozmiešaný s 1 lyžicou vody.
Zdobíme bielkovou polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)