Táto slávnostná bábovka je ozdobou každej hostiny a rodinných stretnutí. Je veľmi chutná, krémová a pripravíte ju prekvapivo jednoducho!
Potrebujeme:
cesto:
200 g hl. múky
100 g masla
80 g práškového cukru
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžička prášku do pečiva
1 vrecko vanilkového cukru
Štipka soli
1 lyžica kakaa
náplň:
750 g jemné tvarohu
350 g práškového cukru
vanilková aróma
štipka soli
citrónová kôra
1 bal.vanilkový puding (40 g)
150 g roztopeného masla
1 lyžica kakaa
4 vajcia
Na ozdobu:
100 g rozpustenej bielej čokolády
1 lyžica masla
50 g strúhanej tmavej čokolády
Postup:
Všetky prísady na cesto zmiešame a vypracujeme jednotnú hmotu, ktorú zabalíme do fólie a uložíme do chladničky na 40 minút.
Potom cesto vyberieme z chladničky a navrstvíme do vymastenej bábovkovej formy. Cesto musí pokrývať dno aj boky formy.
Náplň: Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým pudingovým práškom, vanilkovou esenciou, soľou, vajíčkami, citrónovou kôrou. Na získanie jemnej textúry použijeme mixér. Potom pridáme rozpustené maslo, časť náplne nalejeme na cesto, do zvyšku náplne dáme 1 lyžicu kakaa, dobre premiešame a navrstvíme na bielu náplň.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 50 minút; otestujeme špáradlom. Bábovku necháme vychladnúť a potom ju vyberieme z formy pomocou taniera – obrátime.Na ozdobu: rozpustíme bielu čokoládu s maslom a ozdobíme vrch bábovky, potom môžeme ešte posypať strúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)
zdroj: mimeric