Čokoládový koláč z hrnečka pripravený už za 10 minút: Nadýchaný, šťavnatý a veľmi vláčny – v našej rodine číslo 1!

[mashshare]

Nadýchaný, šťavnatý a veľmi vláčny koláč z hrnčeka. A navyše ho pripravíte len zmiešaním surovín v jednej miske.

Postup:

2 hrnčeky múka hladká

3/4 hrnčeka cukor kryštálový

0,5 hrnčeka kakao

1 hrnček cmar

0,5 hrnčeka olej

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1,5 hrnčeka mlieko

1,5 KL sóda

štipka soľ

2 ks vajcia

Hrsť hrozienok

Ďalej:

100 g čokoláda na varenie

100 ml smotana na šľahanie

Redší slivkový lekvár alebo marhuľový džem

Hrnček=300 ml

Postup:

Najprv si vymiešame vajcia s mliekom, cmarom a olejom. A potom postupne pridávame sypké ingrediencie: múku, cukor, kakao, sódu a štipku soli. Nakoniec vmiešame aj hrozienka. Potom si pripravené cesto prelejeme do papierom na pečenie vystlaného plechu a dám piecť do rúry asi na 35-40 minút.

Koláčik vyberiem z rúry a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme polevu. Ja ju zvyknem pripraviť v mikrovlnke – nalámeme čokoládu, zalejeme smotanou a necháme pár sekúnd rozpustiť. Ak máte iný recept na polevu, pokojne použite ten.

Polevu navrstvíme na vrstvu lekváru alebo džemu. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.

[mashshare]

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.