Možností ako spracovať huby je viacero a mnohé z nich určite poznáte. Ale skúšali ste už hubovú nátierku? Táto od kimla chutí fantasticky, takže ak máte nejaké čerstvé dubáky, alebo suchohríby, určite vyskúšajte! S hriankami je to priam neodolateľná kombinácia.
Potrebujeme:
1 kg čerstvých húb (suchohríby, dubáky alebo kuriatka)
1 kg kápie
500 g cibule
1,5 dl oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1,5 dl kečupu
1,5 ČL soli
1,5 ČL mletého čierneho korenia
3 ČL vegety
3 – 4 strúčiky cesnaku
voliteľné: chilli paprička podľa chuti
Postup:
Cibuľu si nakrájame a orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú kápiu, chvíľu osmažíme spolu s cibuľou a potom pridáme očistené, nakrájané huby. Dusíme do mäkka a necháme vychladnúť. Zmes rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby nám miestami ostali aj kúsky húb. Pripravíme si čisté poháre, ktoré naplníme a sterilizujeme pri 100 stupňoch asi 45 minút. Ideálna nátierka na hrianky. Dobrú chuť!