Vynikajúci nápad na bravčové mäsko pečené vcelku, pečené na pive a horčice, recept priamo od šéfa. Plus vynikajúci tip ako zjemniť aj veľmi tuhé bravčové mäso.
Potrebujeme:
1000-1200 g bravčovej krkovičky (môže byť aj pliecko aj nie je krkovička)
1 veľká cibuľa nakrájaná na mesiačiky
hrsť sušenej cibule
5 strúčikov cesnaku
300 ml svetlého piva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice horčice
masť
rasca
Červená paprika
Koreniny podľa chuti, prípadne zmes korenia na pečené mäso (napríklad tymián, rozmarín…)
Soľ, korenie
Postup:
Umyté a osušené mäso nasolíme a okoreníme – je dobré keď mäso necháme takto chvíľu marinovať. Ak máte tuhšie mäso, existuje jednoduchý tip, ako ho zjemniť – stačí, ak ho na noc zalejete kefírom alebo kyslou smotanou.
V pekáčiku rozpustíme masť a mäso sprudka opečieme zo všetkých strán. Pridáme k nemu nakrájané cibule, cesnak a rascu. Mäso aj s opečenou zeleninou preložíme na pekáč vyložený alobalom.
V pive rozmiešame horčicu, zmes korenín a mäso touto zmesou zalejme. Zabalíme do alobalu a pečieme na 180 st. 1,5 hodiny. Neodkrývame. Potom mäso odkryjeme a necháme dopiecť 20-30 minút. Teplotu pečenia môžeme ku koncu zvýšiť na 200 stupňov. Podľa potreby môžeme podliať vodou, alebo napríklad preliať svetlým pivom.
Podávame s chlebíkom, alebo inou prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :)