Šťavnaté kuracie rezne s paradajkou omáčkou a mozzarellou pripravené na spôsob obľúbenej pizze.
Potrebujeme:
600 g kuracích rezňov
Soľ podľa chuti
Korenie podľa chuti
2 lyžičky sušeného oregana
4 lyžice olivového oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
600 g paradajkovej omáčky
4 strúčiky cesnaku
1 zväzok bazalky
8 cherry paradajok
200 g mozzarelly
100 g najemno nastrúhaného parmezánu
Postup:
Kuracie prsia môžeme trochu naklepať, alebo narezať tak, aby sme získali tenšie kúsky. Každý ochutíme soľou, korením a 1/2 oregana. Potom každý kúsok opražíme na oleji.
Kuracie mäso preložíme do zapekacej misy vymastenej olivovým olejom a posypeme bazalkou. Na mäso navrstvíme paradajkovú omáčku a plátky cesnaku. Potom uložíme umyté lístky bazalky, na polovicu prekrojené cherry paradajky a na plátky nakrájanú mozzarellu. Nakoniec posypeme strúhaným parmezánom.
Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 190 stupňov 40 minút.