Rozmery formy: 25×36 cm
Zloženie:
- 1 kg hustého krémového tvarohu (ja som použila hrudkovitý tvaroh, ktorý som prepasírovala cez sitko)
- 8 vajec
- 2 pudingové prášky
- 3/4 šálky oleja
- 2 šálky mlieka
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1 a 1/2 šálky kr. cukru
- 2 balenia vanilkového cukru
- asi 150 g maslových sušienok
Postup:
Vyšľahajte žĺtky s vanilkovým cukrom. Po celú dobu miešania pridávajte tvaroh, pudingový prášok, prášok do pečiva, potom aj slabým prúdom olej a mlieko. Bielky vyšľahajte do tuhej peny a postupne pridávajte cukor v menších dávkach. Do tvarohovej hmoty pridávame sneh a jemne premiešame lyžičkou. Plech na pečenie vyložíme sušienkami a na sušienky navrstvíme cesto.
Koláč vložíme do rúry predhriatej na 170 stupňov a pečieme asi 1 hodinu a 20 min Ak je povrch tvarohového koláča príliš hnedý, môžete ho po jednej hodine prekryť papierom na pečenie.