Nezameniteľné Londýnske rezy s domácim lekvárom: Mám už po 50-tke, no lepší zákusok od tohoto som ešte nejdla!

[mashshare]

Tento zákusok milujem.

 

 

Je jednoduchý, výborný a ak k nemu pridáte domáci lekvár, lepšieho niet.

Zvládne ho skutočne každý. pridávam môj obľúbený recept.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

120 g práškového cukru

 

 

5 žĺtkov

1/2 bal. prášku do pečiva

200 g masla

Na vrch:

5 bielkov

 

 

200 g práškového cukru

120 g mletých orechov

Ďalej:

Domáci lekvár

 

 

Nasekané orechy navrch

Postup:

V miske si zmiešame všetky prísady na cesto:

ja najskôr vyšľahám žĺtky s cukrom do peny.

Potom pridám zmäknuté maslo a vyšľahám.

 

 

A nakoniec zapracujeme múku a prášok do pečiva.

Cesto navrstvíme ho na klasický plech na pečenie, vystlaný papierom na pečenie.

Cesto pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov.

 

 

Čas pečenia je asi 15 minút, ale riadime sa  podľa toho, ako je cesto upečené.

Cesto necháme chvíľu vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme sneh:

 

 

bielky ušľaháme s cukrom (pridávame postupne) a nakoniec do snehu opatrne vmiešame aj mleté orechy.

Na cesto natrieme lekvár.

Rovnomerne navrstvíme sneh, posypame orechmi.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov ešte 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes