Ak sa aj vám pošťastilo nezbierať si v posledných dňoch nejaké huby, tento recept vás určite poteší. Ide o výborné, jednoduché a hlavne rýchle jedlo, ktoré si viete pripraviť len z pár surovín. Mäsko sa doslova rozpadáva na jazyku.
Potrebujeme:
4 plátky bravčového mäsa (pliecko, karé…)
čerstvé huby (alebo hrsť sušených)
1 cibuľa
100 g anglickej slaniny
1 lyžička sladkej papriky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžica múky
soľ, korenie
olej
kúsok masla
Postup:
Mäso si zľahka naklepeme, ochutíme soľou a korením.
Na oleji s maslom ľahko osmažíme anglickú slaninu, necháme speniť pokrájanú cibuľu, pridáme plátky mäsa a sprudka ich opečieme.
Osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, pridáme huby (sušené vopred namočíme asi na hodinu), podlejeme a dusíme.
Mäkké mäso vyberieme, v troške vody rozmiešame múku a omáčku zahustíme. Pre-šľaháme a necháme prevariť minimálne 15-20 minút. Mäso vložíme späť. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo knedľou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)