Žiaden nálev, koreniny a ani voda. Naučte sa tento skvelý nápad, ako uchovať huby doslova na celé roky. Chutia takmer ako čerstvé, podľa mňa je to ten najlepší spôsob. Videla som to kedysi dávno u známych na Orave, robil to dlhoročný hubár a odporučil mi to. Až skoro tri roky dozadu som sa odhodlala vyskúšať to a neľutujem, je to naozaj najlepší spôsob!
Potrebujeme:
Huby
Postup:
Huby použijeme len tie zdravé, dáme ich na sitko a prepláchneme. Necháme odkvapkať. Väčšie kúsky môžete predtým aj nakrájať na drobnejšie, menšie huby som použila celé, bez krájania.
Huby teraz natlačíme do čistého pohára na zaváranie – tak, aby sa ich dnu zmestilo čo najviac, ale zároveň aby z nich nebola kaša. Takto natlačané poháre už len zavrieme – nič nepridávame, ničím nezalievame. Teraz dáme sterilizovať ako klasické zaváraniny. Sterilizujeme 90 minút a necháme do druhé dňa odležať. Na druhý deň (o 24 hodín) sterilizujeme opäť, tentokrát 60 minút. Huby zmenšia svoj objem a budú siahať asi len do 3/4 pohára možno aj menej. Skladujeme ako klasické zaváraniny – takto mi huby vydržali 3 roky.
Ľubica T.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.