Výborný receptík podľa šéfkuchára Jiřího Babicu. Ja som si trošku recept upravila a ešte som ich podliala smotanou na šľahanie a skutočne výborné. Odporúčam, ak chcete rýchly obedík. Fašírky sa dajú pripraviť aj na kapuste – to je môj posledný experiment a tiež boli výborné.
Potrebujeme:
1 kg mletého bravčového mäsa
400 g strúhaného syra
4 strúčiky cesnaku
3 vajcia
2 ks cibule
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Strúhanka
Soľ, korenie, petržlenová vňať
Smotana na šľahanie na podliatie
Postup:
Z mäska a ostatných prísady vymiešame jednotnú masu – strúhanku pridáme podľa potreby tak, aby hmota dobre držala pohromade. Navlhčenými rukami formujeme fašírky a ukladáme na plech vymastený, alebo vystlaný papierom na pečenie. Pôvodný recept je len takto, ja som však ešte podliala smotanou na šľahanie (od oka) a dáme piecť do vyhriatej rúry – plech v prikryjeme alobalom. Po asi 40 minútach pečenia odložíme plech a necháme zapiecť dozlatista. Čas pečenia závisí aj od veľkosti fašírok. Je to veľká pochúťka, stačia uvarené zemiaky a máte obed ako lusk.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Miška T.