Fantastický krémeš na studeno. Nič sa nepečenie a dokonca ani nevarí. Hneď môžete ochutnávať.
Potrebujeme:
Základ:
- 2 balenia gaštanového pyré
- 25 dkg mletých sušienok
- rum alebo rumová aróma (podľa chuti)
- 15 dkg práškového cukru
Na krém:
- 9 dl mlieka
- 3 balenia prášku z vanilkového pudingu bez varenia
- 250 g masla a práškový cukor podľa chuti
Okrem toho:
- piškóty (voliteľné)
- rumové mlieko na namáčanie
- šľahačka
Postup:
Všetky prísady na základ dobre zmiešame (ak je hmota príliš tuhá, pridáme aj pár kvapiek mlieka) a roztlačíme na dno plechu na pečenie vystlaného papierom. Gaštanová hmota (základ) sa rovnomerne roztlačí na dno plechu na pečenie.
Z pudingových práškov a mlieka vyšľaháme puding a následne doň postupne všľaháme aj maslo, ktoré sme si vopred našľahali s práškovým cukrom.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na gaštanovú hmotu aplikujeme polovicu krému a uložíme detské piškóty, ktoré sme krátko namočili do rumového mlieka (dávajte pozor, aby sa piškóty príliš nerozmočili).
Aplikujedruhú polovicu krému. Navrch rozotrieme 2,5-3 dl vyšľahanej šľahačky .
Zdroj: http://webcukraszda.hu/gesztenyes-babapiskotas-szelet-2/