Najlepšie slané pagáčiky zo syrokrému: U nás idú na odbyt takou rýchlosťou, že nestíham piecť!

Výborné pagáčiky zo syrokrému. U nás nesmierne obľúbené, robíme na každú oslavu.
[mashshare]

Výborné pagáčiky zo syrokrému. U nás nesmierne obľúbené, robíme na každú oslavu. cesto vhodné aj na rožteky, alebo iné chuťovky.

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky

250 g masla

1 žĺtok

20 g kvasníc

0,5 dcl mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 – 3/4 kyslej smotany (250 g)

1 kopcová kávová lyžička soli

Syrokrém 3 kocky (alebo iný tavený syr – ak používate trojuholníčky, dajte ich asi 7 ks)

Ďalej:

Vajce na potrenie (alebo žĺtok)

Sezam na posypanie, prípadne iné semienka, alebo korenie

Postup:

0,5 dcl mlieka dáme trochu zohriať do mikrovlnky, pridáme kvasnice, trošku cukru a necháme chvíľu stáť – kým vyjde kvások. Medzitým si na dosku navážim polohrubú múku, oddelíme 1 žĺtko, ďalej pridáme kocky syrokrému, soľ, maslo a smotanu.

Cesto je lepivé, preto sa dáva do chladničky, aby stuhlo a dobre sa s ním pracovalo. Ak by nebolo také lepivé, pagáče by boli suché, tak sa tejto konzistencie netreba báť.

Cesto si teda na chvíľu odložím do chladničky, aby stuhlo a lepšie sa s ním pracovalo.

Zatiaľ si nachystáme plechy, ktoré vymastíme olejom.

Cesto rozvaľkám na doske na hrúbku max 1 cm a vykrajujeme pagáčiky (na vrchu môžete mriežkou na pretláčanie zemiakov odtlačiť vzor mriežky, ale nie je to potrebné). Pagáčiky poukladáme na vymastený plech, potrieme vajíčkom a posypeme napr. sezamom, alebo aj makom. Pečieme ich v rúre na 200 stupňov, asi 20 – 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a teraz už si len pochutnávame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes