Jemné a na prípravu jednoduché krokety, ktoré sú vďaka pridanej cukete úžasne šťavnaté a jemné. Ak chcete vyskúšať niečo iné, ako klasické krokety zo zemiakov, tento recept si rozhodne zapíšte! :-)
Potrebujeme:
500 g staršieho chlebíka
200 ml mlieka
1 cibuľu
1 cuketu
100 g slaniny
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 šálku (200 ml) strúhanky
2 lyžice kyslej smtoany
50 g syra najmeno nastrúhaného
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Chlieb nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Premiesime rukami a necháme odpočívať, kým si pripravíme ďalšie prísady.
Cibuľu nakrájame nadrobno a krátko opražíme na troche oleja spolu s nadrobno nakrájanou slaninkou.
Cuketu umyjeme a nastrúhame na strúhadle. Pridáme soľ a necháme 15 minút odpočívať. Potom odstránime prebytočnú tekutinu.
V miske rozšľaháme 2 vajcia s kyslou smotanou, soľou a korením. Z chlebíka tiež vytlačíme tekutinu a zmiešame ho s restovanou cibuľkou a slaninou. Pridáme strúhaný syr, strúhanku, cuketu a vaječnú zmes. Premiešame a dochutíme soľou a korením. Ak je zmes príliš riedka pridáme ešte trochu strúhanky – zo zmesi by sa malo dať formovať jednotlivé krokety. Krokety môžu mať podlhovastý alebo okrúhly tvar. Vyprážame ich na rastlinnom oleji dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)